Afspraak maken

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag over ons assortiment of over brillen of lenzen? Hier staan onze meest gestelde vragen. Staat de vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

 • Kan je contactlenzen dragen tijdens het slapen?

  Kunnen we kort over zijn: neen. Daar knappen je ogen niet van op.

  Mocht je nou 's avonds in slaap zijn gevallen met je lenzen in, haal ze er dan 's ochtends meteen uit. Het kan zijn dat je ogen wat rood, dik en pijnlijk aanvoelen. Raadzaam is dan om die dag even je bril te dragen om je ogen rust te geven. Zo kunnen je traanlaag en hoornvlies weer herstellen.

  Zit je contactlens 's ochtends vastgezogen aan je oog? Voorzichtigheid is geboden! Eérst even goed druppelen met vloeistof, alvorens je de lenzen eruit haalt. Anders bestaat de kans dat je je hoornvlies beschadigt, en dat wil je niet.

  Er bestaan wel contactlenzen die 24 uur te dragen zijn. Da's bijvoorbeeld handig voor als je 's nachts standby moet staan, als verloskundige of brandweerman of beveiliger of chirurg. Als je daar interesse in hebt, kun je ons daarnaar vragen.

  En, wellicht ten overvloede: bovenstaande staat natuurlijk compleet los van nachtlenzen hè ;)

 • Wat kost een nieuwe bril?

  Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, natuurlijk. En het ligt eraan wat voor glazen je wil en nodig hebt: enkel voor veraf of nabij, of allebei tegelijk in één glas? Heb je een stevige sterkte of niet? Ga je voor het hoogste kijkcomfort of ga je voor een bepaald budget? Je kunt ons het best even bellen voor een indicatie op maat, gezien de prijs afhankelijk is van zoveel factoren.

  Onze monturen variëren in prijs. Ze beginnen zo ongeveer vanaf €150 en reiken tot zo'n €4.000.

  Koop je twee brillen? Dan passen we onze dubbeldekkerkorting toe: de tweede bril krijg je voor de helft.

 • Zijn de opticiens bij bril&lens gediplomeerd?

  Absoluut! Eelke is opticien, contactlensspecialist en fixatiedisparatie-expert. Daan is opticien en heeft ook bíjna zijn contactlensspecialistdiploma op zak.

 • Kunnen jullie ook de ogen van mijn kind meten?

  Jazeker! Mits je kind ouder is dan 10 jaar. Kinderen die jonger zijn dan 10, dienen door een orthoptist of optometrist gezien te worden.

Antwoord niet gevonden?

Neem contact op