Winkelwagen 0
Afspraak maken
Afspraak maken

Over

Hallo! Even voorstellen, da's wel zo netjes. Wij zijn bril&lens, een optiekboetiek in het historische centrum van Monnickendam. Onze passie voor optiek is groots. Dat u trots, vol zelfvertrouwen en met een scherpe blik op oneindig onze winkel verlaat, daar streven we naar. Voor minder dan het hoogste kijkcomfort en de door u gewenste uitstraling doen we het niet. Dat klinkt misschien ambitieus, en dat is het ook.

Team bril&lens

Bij bril&lens kijken we verder dan onze neus lang is. We begeven ons buiten de geijkte optiekpaden wanneer de situatie daarom vraagt. We durven te experimenteren met zichtoplossingen als de standaardmanieren niet toereikend zijn, denken met u mee en nemen alle tijd om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bij ons worden uw ogen altijd gemeten door een gediplomeerd opticien en volgens de meest moderne technieken. Laat u dus niet in het ootje nemen door de authentieke retro-uitstraling van onze winkel. Oldskool, new tool!

Het oog wil ook wat

Goed, qua scherp zicht zit u dus gebakken bij ons. Erewoord. Maar! Het oog wil ook wat. Iedereen is uniek, daar zijn we ons terdege van bewust. Zo ook onze uitgebreide, hippe collectie aan hoogkwalitatieve en beeldschone monturen - waar klanten uit de weide omgeving op af komen. We adviseren u graag over welk montuur het best bij uw gezicht, uitstraling en persoonlijkheid past.

De merken die we voeren, daar zijn we trots op. U vindt bij ons onder andere monturen van wereldbekende designerlabels als l.a. Eyeworks, ic!Berlin, Caroline Abram en Garrett Leight. Daarnaast hebben we een kast vol Oldskool Eyewear: onze collectie vintage monturen. Deze collectie bevat monturen van stijliconen zoals Christian Dior, Jean Paul Gaultier en Yves Saint Laurent. Nooit gedragen en mega hip.

We vinden het gezellig als u langskomt. Of dat nu voor een nieuwe bril, contactlensaanpassing of een kop koffie inclusief kletspraatje is.

We zien u graag!

Team bril&lens,
Eelke, Tina, Esther, Daan & Ingmar

Over ons team

 • Eelke

  Het brein achter bril&lens. Vakman met de hoofdletter V. Oogtovenaar. Zowel gediplomeerd opticien en contactlensspecialist als expert op het gebied van samenwerking tussen de ogen en hersenen. Raakt waanzinnig enthousiast van 'lijpe ogen' (complexe zichtuitdagingen, red.) en rust niet eer hij de hoogst haalbare gezichtsscherpte tevoorschijn getoverd heeft. Gedreven. Geduldig. Goede luisteraar. Niét de broer van Daan.

  Op zijn neus een montuur van Colibris. Een Duits merk, speciaal ontworpen voor kleine en smalle gezichten. Op maat leverbaar, ook dat nog.

 • Daan

  Onze bedrijfsbenjamin. Gediplomeerd opticien en bijna gediplomeerd contactlensspecialist. Heeft een frisse kijk op het vakgebied. Is van alle markten thuis. Vlijmscherp. Maakt graag en veelvuldig grapjes. Neemt zichzelf niet zo serieus, maar zijn baan gelukkig wel. Dol op uitdagingen en zijn vaders oliebollen, maar niet per se tegelijkertijd. Niét het broertje van Eelke.

  Daan draagt hier op de foto een titanium montuur van Götti. Een Zwitsers merk dat topkwaliteit levert en bijzonder fraai oogt.

 • Esther

  Chef werkplaats, want heeft gouden handen. Topadviseuse. Zorgt voor orde en structuur. Goudeerlijk. Behulpzaam. Rots in de branding. Koestert de ambitie om later, als ze groot is, chauffeur op een betonmixer te zijn.

  Op de foto draagt Esther een Garret Leight, een hip en happening merk uit Californië.

 • Ingmar

  Verse aanwinst! De zoon van. Manusje van alles. Leergierig. Goedlachs. Vreselijk handig. Oog voor stijl. Sleutelt niet alleen graag aan brillen, maar ook aan brommers. Sport zich daarnaast graag drie slagen in de rondte. Geen ruzie mee maken dus, luidt het devies.

  Op de foto draagt Ingmar geen bril, gezien het stel haviksogen waarover hij beschikt.