Afspraak maken

Over

Hallo! Even voorstellen, da's wel zo netjes. Wij zijn bril&lens, een optiekboetiek in het historische centrum van Monnickendam. Onze passie voor optiek is groots. Dat jij trots, vol zelfvertrouwen en met een scherpe blik op oneindig onze winkel verlaat, daar streven we naar. Voor minder dan het hoogste kijkcomfort en de door jou gewenste uitstraling doen we het niet. Dat klinkt misschien ambitieus, en dat is het ook.

Team bril&lens

Bij bril&lens kijken we verder dan onze neus lang is. We begeven ons buiten de geijkte optiekpaden wanneer de situatie daarom vraagt. We durven te experimenteren met zichtoplossingen als de standaardmanieren niet toereikend zijn, denken met je mee en nemen alle tijd om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bij ons worden jouw ogen altijd gemeten door een gediplomeerd opticien en volgens de meest moderne technieken. Laat je dus niet in het ootje nemen door de authentieke retro-uitstraling van onze winkel. Oldskool, new tool!

Het oog wil ook wat

Goed, qua scherp zicht zit je dus gebakken bij ons. Erewoord. Maar! Het oog wil ook wat. Iedereen is uniek, daar zijn we ons terdege van bewust. Zo ook onze uitgebreide, hippe collectie aan hoogkwalitatieve en beeldschone monturen - waar klanten uit de weide omgeving op af komen. We adviseren je graag over welk montuur het best bij jouw gezicht, uitstraling en persoonlijkheid past.

De merken die we voeren, daar zijn we trots op. Je vindt bij ons onder andere monturen van wereldbekende designerlabels als l.a. Eyeworks, ic!Berlin, Caroline Abram en Garrett Leight. Daarnaast hebben we een kast vol Oldskool Eyewear: onze collectie vintage monturen. Deze collectie bevat monturen van stijliconen zoals Christian Dior, Jean Paul Gaultier en Yves Saint Laurent. Nooit gedragen en mega hip.

We vinden het gezellig als je langskomt. Of dat nu voor een nieuwe bril, contactlensaanpassing of een kop koffie inclusief kletspraatje is.

We zien je graag!

Team bril&lens,
Eelke, Esther, Daan & Ingmar

Over ons team

 • Eelke

  Het brein achter bril&lens. Vakman met de hoofdletter V. Oogtovenaar. Zowel gediplomeerd opticien en contactlensspecialist als expert op het gebied van samenwerking tussen de ogen en hersenen. Raakt waanzinnig enthousiast van 'lijpe ogen' (complexe zichtuitdagingen, red.) en rust niet eer hij de hoogst haalbare gezichtsscherpte tevoorschijn getoverd heeft. Gedreven. Geduldig. Goede luisteraar. Niét de broer van Daan.

  Op zijn neus een montuur van Eyevan. Japanse degelijkheid, gemaakt door de meest bekwame vakmensen. Schitterende afwerking en de ultieme combinatie tussen kracht en lichtheid.

 • Esther

  Chef werkplaats, want heeft gouden handen. Topadviseuse. Zorgt voor orde en structuur. Goudeerlijk. Behulpzaam. Rots in de branding. Koestert de ambitie om later, als ze groot is, chauffeur op een betonmixer te zijn.

  Op de foto draagt Esther een Götti, een Zwitsers merk dat topkwaliteit levert en bijzonder fraai oogt.

 • Daan

  Onze voormalig bedrijfsbenjamin, want die plek is inmiddels ingenomen door ons Ingmar. Gediplomeerd opticien en bijna gediplomeerd contactlensspecialist. Heeft een frisse kijk op het vakgebied. Is van alle markten thuis. Vlijmscherp. Maakt graag en veelvuldig grapjes. Neemt zichzelf niet zo serieus, maar zijn baan gelukkig wel. Dol op uitdagingen en zijn vaders oliebollen, maar niet per se tegelijkertijd. Niét het broertje van Eelke.

  Daan draagt hier op de foto een montuur van Willems. Duits vakmanschap sinds 1927. De beste materialen, mooiste details en innovatieve technologie.

 • Ingmar

  Pop-up medewerker. De zoon van. Hij die er is als het even nodig is. Manusje van alles. Leergierig. Goedlachs. Vreselijk handig. Oog voor stijl. Sleutelt niet alleen graag aan brillen, maar ook aan brommers. Sport zich daarnaast graag drie slagen in de rondte. Geen ruzie mee maken dus, luidt het devies.

  Op de foto draagt Ingmar een Leisure Society. Brillen voor het leven. Of meerdere levens, als erfstuk.