Afspraak maken

Expertise

Wij zijn gespecialiseerd in brillen en contactlenzen en gaan geen uitdaging uit de weg. We voeren uitgebreide oogmetingen en ooggezondheidsonderzoeken uit, weten van de hoed & de rand op het gebied van speciale contactlenzen en hebben een eigen werkplaats voor reparaties.

Fixatiedisparatie

Ken je dat? Dat je jezelf al jaren trouw maar vergeefs wekelijks naar het pijnbankje van de fysiotherapeut sleept, en toch steevast een stijve nek hebt? Of een zere rug? Stroeve bende?

Grote kans dat wij je er vanaf kunnen helpen. Echt, eerlijk waar. Het gebeurt regelmatig dat wij klanten met bovenstaande klachten in onze stoel hebben, die klachtenvrij en met een zucht/kreun/steun/joechei van verlichting vertrekken met hun nieuwe bril.

Hoe? Nou, zo: vaak worden de klachten veroorzaakt door fixatiedisparatie. Da's een moeilijk woord, maar betekent eigenlijk gewoon dat er een lichte, meestal onzichtbare scheelstand van de ogen is. Die scheelstand kan gepaard gaan met een onbewust scheve hoofdstand (stroeve bende als gevolg), lichtgevoeligheid, lastig zicht in het donker, verstoord evenwicht of moeite met wisselen tussen veraf en nabij kijken.

Specialisten, huisartsen en fysio's hebben dat meestal niet door, maar wij wel. Ons Eelke is namelijk gecertificeerd fixatiedisparatiespecialist en kan je een speciale brilcorrectie voorschrijven om al die narigheid te doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ons Daan heeft er ook een bijzonder goeie kijk op. Hij doet de screenings.

Herken je jezelf in dit verhaal? We helpen je graag! Maak een afspraak, dan gaan we er eens even goed voor zitten.

Op maat gemaakte lenzen

Vind maar eens twee paar ogen die hetzelfde zijn. Qua sterkte, kromming, vochtigheid. Nou? Wordt 'm niet. En daarom zijn kant-en-klare contactlenzen ook niet geschikt voor alle ogen. Bij hoge sterktes of afwijkende vormen van het oog bieden op maat gemaakte lenzen soelaas. Bij ogen die wel binnen de 'standaard' vallen ook trouwens, want iets wat precies ontworpen en aangepast is op jou, zit gewoon veel- en veel lekkerder.

Kleine oneffenheden in het oog, zoals een hobbeltje of hoogteverschillen, zorgen ervoor dat een standaardlens niet mooi aansluit. Daar krijg je dan prikkende, vermoeide ogen van, en het zicht is ook niet om over naar huis te schrijven. Wanneer we lenzen op maat voor je maken, brengen we het hele oog heel nauwkeurig in kaart. Met die gegevens kunnen we dan jouw aller-eigenste lens maken. Ze zeggen wel eens dat perfect niet bestaat, maar we durven met droge ogen te verkondigen dat dat in dit geval dus wel het geval is. Subliem comfort en zicht met jouw op het lijf geschreven contactlenzen!

'Jij kunt geen lenzen dragen', zul je ons eigenlijk nooit horen zeggen. Want overal is een oplossing voor en de mogelijkheden zijn eindeloos. Harde, zachte of hybride exemplaren. Voor veraf, nabij of allebei. Met of zonder cilindersterkte. Voor als je slaapt of voor als je waakt.

Vintage

Vintage is vet. Maar echt. De kwaliteit, de vormgeving, de uitstraling, het ambacht: smullen gewoon. Alle nieuwe brillen die je nu op de plank ziet liggen zijn gebaseerd op al het moois van weleer. Des te toffer als je een ├ęcht vintage stuk op je neus hebt.

Wij hebben nogal een passie voor vintage, moet je weten. Jagen graag zowel nationaal als internationaal op ongedragen monturen uit de jaren '70 en '80. Duiken bij hele oude optiekzaken in stoffige laatjes om daar de mooiste stukken uit te vissen. Geen zorgen, we vragen het eerst netjes. Inmiddels hebben we een uitgebreide en bonte verzameling aan ongedragen vintagemonturen weten te bemachtigen: Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, Cazal, Dior, Zeiss, Silhoutte. Hebben we allemaal. En veel meer nog.

De vormgeving van vintage brillen is puurder. Hele degelijke, stabiele brillen met een hogere kwaliteit dan dezelfde merken in de huidige tijd produceren. Ze werden destijds nog veelal met de hand gemaakt. Niet met massa's tegelijk ergens in een uit de grond gestampte fabriek in China, nee: gewoon in Europa. Zo hebben veel brillen ook nog inscripties uit Oost- en West Duitsland. Een stukje zichtbare historie in je bril.

Als je zo'n parel op de kop tikt, ben je verzekerd van een uniek stuk op je neus. Zo worden ze immers niet meer gemaakt, en kun je nergens anders meer krijgen. Da's mooi toch? Een bril dragen waarvan er nog maar vijf bestaan op heel de wereld? Een perfecte aanvulling op je stijl. Of dat nu is omdat je jezelf graag viert en siert, of omdat je waarde hecht aan duurzaamheid en verantwoord met de wereld omgaan. Vintage is altijd een goede keus.

Ambachtslieden

We willen niet opscheppen ofzo, maar wij zijn een van de weinige optiekzaken met zo'n enorm uitgebreide werkplaats als de onze. We slijpen alle glazen in huis op maat. Doen reparaties en herstellen verouderde monturen. Helemaal niks is ons te gek: we bijten ons erin vast en fixen het. Zo zijn we bijvoorbeeld gespecialiseerd in het verjongen van oude, kunststof brillen. Dat moet ook wel, als je zo hoog van de toren blaast over je vintage collectie ;).

Als een bril al veertig jaar ongedragen in een laatje ligt, moet die eerst stevig opgeknapt worden voordat 'ie de verkoop in gaat. Door het voeren van onze Oldskool Eyewear collectie hebben we mega veel kennis en ervaring opgedaan op dit gebied. Door middel van polijsten, lassen en het vervangen van onderdelen maken we van een oud besje weer een 'nieuw', stralend pronkstuk. Dat doen we niet alleen met onze ongedragen vintagecollectie, hoor. Als je zelf een oude bril hebt, die onder invloed van huidzuren en het weer zijn beste tijd gehad heeft, verjongen we die ook met alle liefde.

Onze Esther is goudsmid en kan waanzinnig goed repareren. Ze heeft fantastische, creatieve inzichten over hoe we een project het beste kunnen aanpakken en heeft veel kijk op kleur. Als we lakschade moeten bijkleuren of Chinese lak willen inleggen, is zij ons orakel. Ze mengt, stelt samen en staat garant voor een verbluffend resultaat.