Afspraak maken
terug

Vierkante oogjes en hoe ze te voorkomen

Kijk, dat wij gewoon naar ons werk mogen is niet alleen mega fijn voor ons, maar ook echt heus heel essentieel. Zo kunnen we namelijk jou, onze thuiswerkende medemens, helpen om zo comfortabel mogelijk te Zoomen, Skypen, Google Hangouten en notuleren enzo.

Want laten we eerlijk wezen: van heel de dag achter de computer zitten knapt niemand op. Vooral je ogen niet, die vinden daar wat van. Als je vanaf een beeldscherm leest, knipper je minder vaak met je ogen dan normaal. Da's niet heel lekker voor je traanlaag, want die verversen we met elke knipperslag. En een gezonde traanlaag is vrij cruciaal voor scherp zicht. Daarbij komen nog de reflecties en het lagere contrast, ook die maken lezen vanaf een beeldscherm heel anders dan lezen van papier.

Al met al is die knusse thuiswerkplek van je dus een kweekvijver voor droge- en vermoeide ogen, wazig zien en zere schouders en nek. Hoofdpijn. Moeite om te focussen. Vermoeidheid.

Dus! We Zoomen (hehehehe) even in op de mogelijkheden om zo comfortabel mogelijk thuis te werken.

- COMPUTERBRIL
Nougoed, zonder bril of lenzen is dat thuiswerken dus al niet bevorderend voor je zicht, dus als je wel een correctie nodig hebt is het helemáál belangrijk om je tools goed op orde te hebben. Een computerbril kan fijn zijn. "Ja maar, ja maar - ik heb toch gewoon mijn multifocale bril?!", horen we je roepen. En ja, dat is zo, maar je kunt het vergelijken met schoenen. De schoenen die je elke dag draagt zijn prima schoenen voor alledag. Maar als je gaat bergbeklimmen, dan trek je bergschoenen aan. En als je gaat hardlopen, dan trek je hardloopschoenen aan. Dus ja, je multifocale bril is een prima bril voor alledag. Maar als je gaat computeren, dan trek je je computerbril aan. Meer kijkcomfort, want dat ding is exact gemaakt voor dat wat je gaat doen.

Die computerbril kunnen we voor je maken zodat je je computerscherm perfect en loepzuiver in beeld hebt: enkelvoudig. Maar! Bureauglazen kunnen ook. Dan kun je óf je computerscherm en je leeswerk goed zien, óf je computerscherm en de rest van de kamer of je kantoor. Maar net waar je behoefte aan hebt.

- CONTACTLENZEN
Als je lenzen draagt is dat vele computeren een nog grotere uitdaging. Want lenzen zitten alleen lekker als je traanvocht op orde is. Sowieso is het dus handig om periodiek bij ons op lenscontrole te komen. We kijken dan goed naar de conditie van je hoornvlies en traanlaag, en of je lenzen goed zitten en voldoende zuurstof doorlaten. We hebben meerdere typen lenzen in ons assortiment die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die veel met beeldschermen werken, dus opties genoeg. Met name lenzen van silicone hydrogel zijn toppie, want die zijn heel zuurstofdoorlatend en vriendelijk voor je traanlaag. We adviseren je er graag over natuurlijk!

- ALGEMEEN
Eeeeven een rijtje aan tips die voor alles en iedereen handig zijn, ook als je geen bril of lenzen draagt. Komen ze:

* 20-20-20. Hè, wat? Nou, zo: Je kijkt na elke 20 minuten beeldschermstaren minimaal 20 seconden naar iets op een afstand van zo'n 20 meter. Zo geef je je ogen rust en ontspan je je oogspieren.

* KNIPPER! Maak er een sport van. Knipper. Knipperdeknipknip.

* Pas de intensiteit van je beeldscherm aan aan je omgeving, want schakelen tussen fel licht van je beedscherm en een donkere kamer is heel vermoeiend voor je ogen.

* Oogdruppels. We adviseren je graag over welke druppel je kunt gebruiken.

Zo. Kun je er wat mee? We helpen je graag. Dus mag je ons altijd bellen met je vragen, of een afspraak maken voor hulp.