Afspraak maken
terug

Heb ik een bureaubril nodig?

Heb ik een bureaubril nodig?

De dagen worden korter, de nachten langer en dat betekent vaak ook meer binnen zitten. Misschien spendeer je daarom veel tijd achter je computer of aan de keukentafel met een puzzel van 10.000 stukjes. In beide gevallen heb je mogelijk baat bij een bureaubril! In dit blog leggen we je uit wat een bureaubril is én wanneer je er eentje nodig hebt.

Als je zoals bovenstaande plaatjes achter de computer zit, dan kun je eigenlijk meteen wel op je fiets stappen naar Monnickendam.

Het zit namelijk zo: als je een multifocale bril hebt, bestaat het glas uit twee delen. Kijk je door de bovenste helft dan kun je goed in de verte kijken en kijk je naar beneden dan kun je bijvoorbeeld de krant lezen. Maar: achter de computer heb je een andere afstand nodig!

Daarom zitten mensen met een multifocale bril meestal heel gek achter hun computer. Ze moeten precies goed door hun bril kijken om de boel scherp te kunnen zien en dus gooien ze hun hoofd in hun nek. Bij een leesbril is het scherm te ver weg, waardoor ze helemaal voorover gaan zitten. Alsof willen ze het scherm bijna zoenen. Het gevolg is rugklachten, nekklachten en/of hoofdpijn. En das natuurlijk niet fijn!

Niet fijn, en niet nodig.

Want precies hiervoor bestaat de bureaubril: een bril op sterkte die geoptimaliseerd is voor de afstand tussen je ogen en je beeldscherm en alles daartussen. Zo kunnen je ogen makkelijk schakelen tussen het beeldscherm, dingen van dichtbij (je notitieblok) en dingen van ver weg (je collega). En daardoor raken ze minder snel vermoeid.

Bureauglazen zorgen er dus voor dat je met een veel betere houding achter je beeldscherm zit ten opzichte van multifocaal of een leesbril.

Niet alleen voor aan je bureau

Mensen denken meestal dat een bureaubril of beeldschermbril alleen voor achter een computer is. Maar niets is minder waar! Zo’n bureau bril is namelijk ook verrekte handig als je chirurg bent. Of cassiere. Of naaister. Of kok. Kortom: een bureaubril is een bril voor al het (langere) ‘dichtbij-werk.’ Daarom mag je het ook gerust een kamerbril, werkbril, kookbril of hobbybril noemen.

Als je gezellig met je partner uit eten gaat, is het toch ook veel leuker om je date van dichtbij te bewonderen? Ook dan kun je dus het beste zo'n bureaubril opzetten. Noem het dan gerust je ‘date-bril'. ;)

Shoppen vs. de Mount Everest

Ter vergelijking: als je een dagje gaat shoppen, doe je je sneakertjes aan. Maar ga je de Mount Everest beklimmen, dan trek je daar je bergschoenen voor aan. Want dat bespaart je blaren, je enkels, je hebt meer grip en je komt makkelijker boven. Het is een ander terrein, dus pas je je daar op aan. Zo moet je het eigenlijk ook zien met een bureaubril. Ga je veel ‘dichtbij-werk’ doen? Dan bevind je je op een ander terrein, en pak je dus een andere bril: de bureaubril.

Het is een extra die je jezelf wilt gunnen naast je normale bril!

Seiko bureauglazen: de helft gratis!

Deze maand werken we 2 jaar samen met Seiko, onze glasfabrikant. En we willen nooit meer anders. Waarom? Omdat ze de allerbeste glazen maken. En dus ook de allerbeste bureauglazen! En dus bedachten we samen een hele beste actie:

Koop je tussen oktober en december een bureaubril, dan krijg je 1 glas gratis! De helft krijg je dus van ons. Gewoon. Zomaar. Omdat het rete belangrijk is. Een cadeau voor jezelf, je ogen en je houding.

Dus: SHOUTOUT NAAR SEIKO!

En tot snel in de winkel voor een bureaubril.