Afspraak maken
terug

Groen doen: we doen mee aan ‘t Recyclens programma!

Daglenzen. Topdingen. Want elke dag je contactlenzen vervangen voor een nieuw paar is hygiënisch en goed voor je ogen. Voor het milieu is dat minder puik, want voornoemde daglensjes belanden doorgaans bij het ongescheiden huisafval of, erger nog, in de wc of gootsteen. We hebben het over zo'n 80 miljoen lenzen op jaarbasis. En dan komt de verpakking er nog bij hè?

Tijd om groen te doen dus. In dit geval met het Recyclens Programma. Want zo worden contactlenzen en hun verpakking volledig gerecycled! Woehoe! Het gaat dan met name om de Biotrue ONEday lenzen van Bausch + Lomb. Deze zijn gemaakt van HyperGel, dat evenveel vocht bevat als het oog zelf en de natuurlijke werking van het oog na-aapt. Door te kiezen voor deze lenzen kies je dus niet alleen voor optimaal draagcomfort, maar ook voor een mooiere wereld.

Hoe dan?
Je kunt bij ons je gebruikte lenzen en hun verpakking, inclusief de folie, inleveren voor recycling. Wij sturen het verzamelde materiaal dan weer op naar Bausch + Lomb. Daar worden de materialen gescheiden en afgeleverd bij een verwerkingsbedrijf. Het ingezamelde kunststof wordt bewerkt tot grondstoffen voor nieuwe duurzame producten en de folie gaat terug naar de producent, die er weer nieuwe folie van maakt.

Bij het afhalen van je nieuwe setje Biotrue ONEday-lenzen krijg je gratis een kartonnen inzamelbox van ons mee. Die geef je dan een gezellig plekje bij jou thuis, en daar mik je dan je lenzen, blisters en folie in. Box vol? Kom maar door. Wij hebben in de winkel een speciale container staan waar alles in gaat. Het karton van jouw box wordt natuurlijk ook weer hergebruikt.

Kleine moeite, groots effect. Als je voorlopig nog niet toe bent aan nieuwe lenzen, maar wel alvast zo'n box wil: kom maar halen. We hebben er zat.

Doe je mee?